0513-764123 (ma-vr 10:00-17:00)

  • Retour Garantie
    Gegarandeerd kwaliteit
  • Nederland en Belgie
    Binnen 2 werkdagen verstuurd
  • Achteraf betalen
    o.a. via digitale acceptgiro

Telescopen

Telescopen

De eerste telescoop werd al gebouwd in de zeventiende eeuw. Vele eeuwen later zijn de telescopen, zoals we ze de dag van vandaag kennen, complexe optica. Sterrenkijkers komen tegenwoordig in alle maten en gewichten en voor elke prijsklasse en alle doeleinden zijn er specifieke telescopen ontwikkeld.

Precies dit laatste is waar Verrekijkerzaak.nl graag op inspeelt: wij willen u een breed assortiment aan diverse telescopen aanbieden. Bij ons vindt u dus zowel betaalbare hobbykijkers als nagenoeg professionele telescopen met elektronische sturing.

Lenzentelescoop

Lenzentelescopen of refractors zijn de meest toegankelijke sterrenkijkers. Deze telescopen maken gebruik van twee lenzen om een vergrote weergave te bekomen: een objectieflens en een oculair. Afhankelijk van het verschil van de brandpuntsafstanden van deze twee lenzen, ervaart u een vergroot beeld. Bij een lenzentelescoop wordt het licht tevens gebroken, waardoor de lichtopbrengst hiervan vaak minder groot is dan bij een spiegeltelescoop.

Spiegeltelescoop

Een spiegeltelescoop of reflector breekt het licht niet, maar reflecteert net het licht. Deze telescopen zijn zeer herkenbaar gezien ze een stuk korter zijn dan lenzentelescopen en een beduidend helderder beeld projecteren. Anderzijds is het wel belangrijk om te weten dat een spiegeltelescoop het beeld omdraait: het beeld wordt dus als het ware ondersteboven weergegeven. Om dit op te lossen kunt u steeds gebruik maken van een omkeerprisma.

Maksutov-Cassegrain telescoop

Maksutov-Cassegrain telescopen zijn het neusje van de zalm: hiermee worden alle goede eigenschappen van een spiegel- en lenzentelescoop gecombineerd. Zo geniet u de geweldige lichtopbrengst van een spiegeltelescoop in combinatie met een geweldig scherpe vergroting. De Maksutov-Cassegrain telescopen zijn dan ook de betere types.

Uw ervaring centraal

In alle opzichten… Ons assortiment is samengesteld om voor iedereen de juiste telescoop aan te bieden: bij ons vindt u zowel als beginner, maar ook als gevorderde uw gading. Bovendien hebben we net die telescopen geselecteerd die garant staan voor een onbeschrijflijke ervaring. Al sinds het begin der mensheid spreekt het heelal tot de verbeelding, maar met onze telescopen is dit voor u binnen oogbereik.

Er zijn geen producten beschikbaar op deze pagina.

Bereikbaar

E: contactformulier


T: 0513-764123

 

Klantenservice


Elke werkdag van

10:00 tot 16:00 bereikbaar.

Betaalgemak

betaalgemak

Garantie

Niet tevreden over uw product? Retourneer

uw product zonder reden binnen 14 dagen.

garantie


Op alle artikelen krijgt u bovendien

1 jaar (omruil)garantie.